Tankar som kommer sent en lördagskväll..

PUBLICERAT DEN: 2009-02-28 KLOCKAN: 23:58:13
Sitter i min säng, barnen sover och Helena och Thomas är ute på middag. Fast klockan är ganska mycket nu så tror att dom har gått vidare efter middagen.
Sitter och tittar på 'The Holiday' , är en riktigt mysig film :) Och Jude Law är så snygg så man smälter.

Ikväll har Alma sin 20års fest, tycker det är jättetråkigt att man missar den :/ Många kompisar där och Alma förståss! Saknar henne. Men jag hoppas att ni har det kul och får en bra kväll.

Jag har kommit till en punkt där jag inte vet riktigt vad jag ska skriva i bloggen, visst, jag kan skriva vad jag gör på dagarna men det känns som om det blir så tråkigt att läsa. " idag har jag... sen åkte jag dit och träffade... efter det blev det.. " blablabalaaa! Eller?
Roligare om man skriver om något kul som hänt, nån man träffat eller bara dela lite tankar man har. Det tycker iallafall jag är roligare att läsa om i andras bloggar.

Något jag saknar riktigt mycket nu, det är att ha någon person här som jag kan berätta allt för. En person som vet hur jag känner och reagerar på saker. En person som kan lyssna och som jag vet förstår mig, och vi förstår varandra.                      En person som Yvonne.
Här finns massor med bra människor här i London, absolut, men dom känner inte mig på samma sätt.

Lugna helger

PUBLICERAT DEN: 2009-02-28 KLOCKAN: 16:45:00
Lördag eftermiddag. En ganska tråkig sådan. Men en sak som gjorde dagen roligare va att få höra min Pylles röst i telefonen :) Guld.
Det blir en lugn kväll även ikväll, liksom igår. Behöver det tror jag, inte bara min kropp utan även min plånbok.
Nästa helg blir också lugn, eller om man nu kan kalla det lugn - jag ska ha barnen hela helgen då Thomas och Helena åker till Schweiz för skidåkning.

Vet inte vad jag ska skriva riktigt, allt är bara bra här - och jag längtar hem lite granna. Som vanligt :) Har jobbat massor denna veckan och behöver lite relaxing.


En lugn kväll blev en vild

PUBLICERAT DEN: 2009-02-27 KLOCKAN: 13:32:43
hojhoj!
Jag är bakfull idag. Hör ni?! Gårdagen blev absolut inte vad den va planerad till och bli, men lyckat va det - jajjemen!
Första ändrade planerna kom redan när jag skulle ner till gymmet, bestämde precis innan jag skulle gå för att möta Johanna på en kaffe vid Piccadilly vid åtta så satte mig på cyklen en halvtimma istället..
Åkte hem och allt va kaos med barnen, dom va jävligare än jävligast - Carolina hade målat men tuschpenna på väggarna - mycket och överallt - hur kunde vi missa henne?!
Sen som pricken över i:et - kissar hon på golvet... Isabella och Alexander skrattar bara - irriterande!!

Gick iallafall och mötte Johanna, gick förbi en fullproppad bar på vägen när vi letade ett cafe - och vips hade vi fått i oss två öl istället och en kompis kom förbi och vi gick vidare till Zoo bar... där han bjöd på drinkar och mer öl!
Jag kom hem vid tre inatt och klockan ringde sju... ganska trött idag.

Men nya tag, sov en stund till nu på förmiddagen och har käkat lunch. Mat är det bästa som finns dagen efter - man blir människa igen typ.
Ska snart gå ner till Pippa Popins för att hämta flickorna och sen när Helena kommer och hämtar dom från mig går jag till Army Museum för att hämta Alexander på ett kalas.

Kvällen , och helgen, blir lugn..

Alot to do..

PUBLICERAT DEN: 2009-02-26 KLOCKAN: 18:52:31
Oj, det va ett tag sen jag uppdaterade er  nu.
Har jobbat en del senaste dagarna så.. och jag är nog fortfarande lite trött sen jag hade barnen själv mån-tis.
Idag hade jag flickorna på morgonen och sen ledig några timmar runt lunch, gissa vad jag gjorde. Jag sov! I två timmar, och det va helt underbart. Känner mig inte så utvilad men ändå, fick ju några extra timmar vila iallafall.
Vid halv tre åkte jag ner till Sloane Square, och Garden House School för att hämta Alexander och efter skolan gick vi till tennisträning med några andra pojkar i klassen. Pojkarna va jätteduktiga men det va skitkallt att sitta och kolla på! :S Brrr!

Nu är det snart middag, vid halv sju tänkte jag ta dö på alla muskler i min kropp med ett pass på gymmet :P 'Hour of power' heter klassen, och ja, ni hör ju på namnet - jobbigt bara man säger det. Men KUL!



Slutkörd.

PUBLICERAT DEN: 2009-02-24 KLOCKAN: 17:55:50
Nu ska jag vila mig resten av kvällen, förutom ett spinningpass på gymmet senare - mest för att rensa tankarna.
Barnen la sig bra igår och jag a mig jämte dom inatt så att man är nära tillhands om det skulle vara något (dom sov i Helena och Thomas säng... )
Dom sov bra, men inte jag. Låg och vred och vände på mig och vaknar om vartannat... så har inte sovit alls bra.
Jag kan inte slappna av riktigt när jag är själv med barnen och T och H inte finns till hands om det skulle vara något - förutom över telefon då..

I morse gick allt som på räls , alla barnen va vakna vid kvart över sju och tjugo i va vi klara att gå! Tror inte vi varit så effektiva någon morgon under tiden jag varit här - och i morse va jag själv , vi brukar vanligtvis vara tre vuxna!
Vi gick ner och väntade på taxin som skulle hämta oss för att ta Alexander till skolan och när vi lämnat av honom gick jag oc flickorna till Hyde Park.
Klockan ett va det dags för Svenska Kyrkan och medans Carolina sov provade jag och Isabella årets första semla :) Yammi.

Isabella och Carolina tycker mycket om Madicken och tittar på den filmen ganska ofta.. Barn lär sig fort av andra - igår kväll stoppade båda flickorna upp små kulor som tillhör ett leksaksvapen upp i näsan - och senare på kvällen blev Isabella arg på mig och sa - Jag ska slå dig på näsan som Madicken!
Kulorna kom ut som tur va, hade nog fått åka till doktorn annars. Men Carolina nös så den flög ut och Isabellas åkte ut på nått sätt den med...


Trebarnsmamma

PUBLICERAT DEN: 2009-02-23 KLOCKAN: 13:20:43
Godmorgon, eller godmiddag är det väl snarare.
Igår gick det knappt att sova, jag låg och tänkte på allt och alla och får som vanligt ingen ordning på det. Jobbigt. Men, jag är fortfarande glad att jag är här, men nu känns det att man har varit borta väldigt länge....vilket också är jobbigt men jag vill stå ut, jag vill klara det och jag kommer vara stolt över mig själv när jag kommer hem i sommar och faktiskt har gjort det :)

Idag åker Helena och Thomas till Sverige, dom åkte i morse. Thomas pappa fyller 70 år så dom ska åka och fira honom. Jag har barnen idag och tills imorgon lunch ungefär.
Så idag ska jag först hämta flickorna strax efter två, ta med dom i bussen till Alexanders skola och hämta honom vid tre. Ta en taxi därifrån och sedan  vara hemma resten av dagen tänkte jag.
Jag köpte ju falukorv på IKEA, den ska jag göra korv stroganoff av ikväll tänkte jag, ska kolla upp nått smarrig recept. Annars nån som har nått gott tips på en go stroganoff ? :)

Föresten, Pappa klarade sig ända till mål! JAG ÄR STOLT.

 

Sushi

PUBLICERAT DEN: 2009-02-22 KLOCKAN: 15:38:38
Nyss hemkommen från lunch ute med familjen! Vi käkade sushi och det va första gången jag åt de, och jag gillade det :)
Lite annorlunda men gott. Och mätt blir man med, behöver inte käka mer än 4-5 såna bitar och lite soyabönor till å så blir man full i magen.
Barnen älskar sushi, precis som med allt annat så är dom absolut inte kräsna! Underbart.
Annat som 'mina' barn äter som jag kan tycka är lite ovanligt att barn tycker om är - Oliver, bönor, broccoli, all sorters fisk, musslor, räkor, bläckfisk, parmesanost... listan kan göras lång.

Eller man kan egentligen inte kalla det att det är ovanligt att barn tycker om, för det handlar ju bara om vad man vänjer barnen vid att äta. Vi äter väldigt olika sorters mat här och vi käkar mat från olika delar av världen. Jag kommer att vänja mina barn, när jag får såna, att prova på allt så att dom inte blir kräsna.



Vasaloppet

PUBLICERAT DEN: 2009-02-21 KLOCKAN: 23:39:40
Imorgon startar 14000 skidåkare sin färd mellan Sälen och Mora. Min pappa är en av dom.
Och vet ni vad? Detta är hans nittonde lopp! Inte så illa pinkat.
Sen att han inte åkt sen 1996 spelar väl ingen roll :)

Jag kommer följa honom på nätet, vilket e enkelt att göra på vasaloppet.se

Lycka till nu, jag håller tummarna för att du kommer i mål !







IKEA

PUBLICERAT DEN: 2009-02-21 KLOCKAN: 20:51:42
Blir en lugn hemmakväll ikväll med film och Marabou-choklad från IKEA :)
Trevlans på IKEA med Johanna, vi käkade mat först och gick sen ett varv. Fick köpt galgar, det va de enda - köpte falukorv och choklad utanför med :) Smurr..

Vi hade en knepig typ mitt emot oss på tuben hem, han hade också varit på IKEA. Han satt å smålog å glodde på oss hela tiden. Vågade inte kolla tillbaka typ. Sen började han spela fotboll med en plastbit som tillhörde en rullgardin han hade köpt, och så skulle han skjuta 'bollen' genom gången i vagnen utan å nudda nåns fötter å.. ja. Haha vi kunde knappt hålla oss för skratt.
När han skulle gå av märkte han inte att en annan del på förpackningen också hade åkt av så rullgardinen höll på att åka ur förpackningen när han gick.. satt å småhoppades lite på att den skulle göra de , tiihhii


KÖTTBULLAR!!


JOHANNA UTANFÖR IKEA :)

Lördag

PUBLICERAT DEN: 2009-02-21 KLOCKAN: 13:25:59
HojHoj.
Ligger i min säng och ska kolla på en film nu innan jag ska åka och träffa Johanna vid IKEA! Vi ska käka Köttbullar!!!
Igår va vi ute, förfestade hos Jenny som bor nära Camden och sen gick vi til ett ställe som heter KoKo. Riktigt skoj hade vi , men musiken va inte riktigt i min smak.. Dom hade ett liveband när vi kom dit som spelade nån timme kanske och sen blev de 'högtalarmusik'.  de fanns massa trevligt folk och jag träffade på en del svenskar också :)

Ikväll blir de lungt, vet inte om jag stannar hemma eller kanske hittar på nåt, vi får se va som händer :)

I'm going to the gym

PUBLICERAT DEN: 2009-02-20 KLOCKAN: 12:04:51
Ska snart iväg till gymmet. Tänkte prova ett nytt pass idag, eller det är nytt för mig :) Tone Zone heter de och va jag har fattat är det liknande bodypumo.. men va vet jag, jag tänkte fråga dom om de när jag kommer ner.
Ska gå lite innan de börjar och cykla 20-30 minuter också :)

Efter jag kommit hem därifrån har jag flickorna i eftermiddag, tror jag går ut med dom en stund till parken.

Godmorgon helg!

PUBLICERAT DEN: 2009-02-20 KLOCKAN: 10:06:53
Äntligen helg igen, och jag är leeeedig! :) Hela långa helgen!
Imorse när jag vaknade kändes det som att jag hade sovit mycket längre än va jag borde, men jag va ändå trött... Wierd. Hur som helst så när jag skulle ta mobilen såg jag att den ramlat ner på golvet och batteriet har fallit ut... :/
Så alarmet hade inte slagits på och jag fick lite panik, för när jag satte på mobilen va datumet fel och klockan visade 1!
Gick upp och kollade på min armbandsklocka och den va som tur va bara 8... Lucky me.

Men det hade ju inte varit fel att sova lite längre, det får bli imorgon istället - vilket ändå inte kommer göra att jag är utvilad eftersom vi ska ut ikväll :) Det blir Camden ikväll, ni vet stället jag hade sånt problem att komma hem från - men nu vet jag ju vilka bussar som går därifrån och vart dom går så jag ser inte nått problem :)

Barnen somnade tillslut igår, ibland har dom kvällar då dom är pigga och bara vill leka och absolut inte sova. Helena, Irena och Thomas skulle ut och käka så jag la dom inte förren dom hade gått strax efter halv nio. Tror dom somnade vid kvart över så det va väl inte så pjåkigt :)

Föresten. Jag håller på att fila på ett nytt CV och lite arbetsansökningar - kan ni där hemma hålla utkik på vilka som söker folk ??? Blir ju inte förren i slutet på sommaren men ändå - känner att det kan va bra att vara lite förberedd :)

Godmorgon!

PUBLICERAT DEN: 2009-02-19 KLOCKAN: 10:54:22
Nu bär det snart av till gymmet . Ska passa på nu för resten av dagen sen efter lunch så jobbar jag och imorgon jobbar jag också och det blir utgång på kvällen så tiden finns inte riktigt :)
Va tyvärr inga roiga pass idag på förmiddagen, eller jo, det va bpdypump men den va vid halv tio så de e försent.. attans.
Tänkte att jag sätter mig på en cykel eler crosstrainer en timme istället.

Ikväll är jag barnvakt, Helenas syster Irena är här hos oss nu. Hon har bott här i två veckor snart. Glömt att nämna henne bara :) Men hon är här på nått jobbgrejs och ska åka hem imorgon till Sverige igen så dom ska ut å käka middag tillsammans.


Mors!

PUBLICERAT DEN: 2009-02-18 KLOCKAN: 20:52:56
Nyss slutat jobba. Skönt , jag är trött och mina fötter ömmar efter att ha gått en del idag.
Barnen hade kompisar här på förmiddagen och sen gick Helena och Alexander för att ta en vaccinationsspruta till honom.
Alexander har så ont i sin arm nu på grund av den - stackarn...
Jag la flickorna för att sova en stund och är dom vaknat gick vi också till doktorn  - för att mätas och vägas.
Lång väntetid men det gick bra - efter doktorn gick vi till Holland Park och mötte upp de andra på en av lekplatserna där vi lekte i nån timma... sen gick vi hem. Gå, gå, gå... gå massor i denna stad.. :)

Så nu ska mina fossingar få vila :) En ny dag imorgon med inte minst lika mycket gående.. lovely.

FRIDA 18/2

PUBLICERAT DEN: 2009-02-18 KLOCKAN: 13:05:36


Jag har en mugg, vet inte om den finns kvar men den såg ut som denna :)

Frida betyder älskad.
"Vem vill inte som Frida va älskad, besjungen och dyrkad från morgon till kväll? Fast tro bara inte att du kan göra det efter - för att vara så charmig som Frida, och så snäll - det är ju stört omöjligt"



RSS 2.0