Nyårsafton i Åre

PUBLICERAT DEN: 2008-12-31 KLOCKAN: 16:57:47
Snön ligger vit här, det har vart när på storm idag med en massa mer snö som kommit och det har blåst en del.
Resan hit va omtumlande och irriterande och massa annat som har hänt nu i dagarna så de tar vi i ett senare inlägg när jag kommit hem till västkusten igen :)
Annars e allt underbart här, älskar denna miljön med lugnet och snön. Woooonderful.
Och att träffa Frida igen va nått av de bästa på mkt lääänge !

Just nu lyssnar jag på go musik, Anna står i duschen och Frida kommer vid sju tiden för hon jobbar.. Så jag och Anna ska snart fixa käk som vi ska ha ikväll och på menyn står Fläskfile med Mozarella och Soltorkade tomater som fyllning, hasselbackspotatis och sallad. YUMMIE!
Efterrätt har vi självklart också fixat, chokladpudding blir de där.

Dags att göra sig fin för årets sista dag, hoppas ni har de bra där hemma!

Och GOTT NYTT ÅR !

121 dagar sen vi sågs!

PUBLICERAT DEN: 2008-12-28 KLOCKAN: 21:47:55


men imorgon e det dags igen ! <3

En ynka dag kvar..

PUBLICERAT DEN: 2008-12-28 KLOCKAN: 13:44:28
Sen får jag träffa Frida! En lång resa till Åre men jag och Anna kommer underhålla oss med film, kortspel och så där så de ska nog gå finfint! Ska bli gott att se lite snöööö också! :)
Igår va jag vi på en förfest i Trönninge ett gäng tjejer, efter de drog vi in till Bongo.. några bowlade och spela biljard men eftersom jag inte är nån höjdare på nån av dom så stog jag över.. men där va mycket folk och vid tolv drog vi in till krogen.
Inte så mycket folk men ändå många kända ansikten :)
Träffade Kim, ett kärt återseende :)

Idag ska vi packa, jag tror första tåget från Göteborg gick vid sju eller nått på morgonen så de blir att gå upp i ottan.. Sen ska vi byta först i Stockholm och efter det i Sundsvall. Sen vid halv sex tror jag det va så är vi framme i Åre :)
En lång resa värt mödan... eller va de heter.!

Packa va de ja... fan jag orkar inte. Nån som vill göra de åt mej?

Julen 2008 över nu då, nu ska vi fira in ett nytt år snart. 2009!!
Känns inte längesen de va 1997..



    

Julhelgen i Sverige!

PUBLICERAT DEN: 2008-12-27 KLOCKAN: 12:23:02
Vilka dagar det har varit, julen är underbar.
Jag kom hem i måndags kväll, fick min väska först på flygplatsen vilket jag va glad för. Mötte mamma, pappa och Anna - ett underbart kärt återseende!!!
Tisdagen spenderade jag och Anna på Gekås typ, fick köpt dom sista julklapparna och köpte godis inför julafton och så där.. Efter Gekås blev det en tur till Systemet och så skulle jag byta julklapp med Sanna, ännu ett kärt återseende, hann åka och överaska Therese också :)
Jag har varit uppe i varv och glad mest hela tiden nu när jag varit hemma, dom dagarna jag hittils varit här :) Känns super.

Fick massa fina julklappar, julafton firade vi här hemma med släkten på mammas sida. I klapparna hittade jag bland annat glas, smycken, pengar, presentkort, choklad, en skiddress (Till Åre! :) ... med mera.
Juldagen har vi ännu en liten julafton då syskonen och syskonbarnen kommer... när vi är alla så är vi 16 stycken! De ni :)
Fick vinglas, halsband, smink och så där :) Mucho nöjd !

Juldagskvällen, spenderades på Björkgården som dom senaste åren. Det va mitt fjärde år där nu och det slår aldrig fel, jag har alltid roligt :) Vi började med en förfest hos Erik med massa folk, va nog närmare 30 pers!
Mycket dans, tjöt och träffade massa gott folk :) 870 pers därinne så inte konstigt man ser folk man känner...
En helgalen kväll och efterfest på de, kan de bli bättre ?! :P

Nu är de bara ett par dagar tills vi beger oss upp till Åre, guuuuuuld!
Det kommer bli underbart, hoppas du har sparat lite snö till oss nu Frida! :)

Kom upp för en liten stund sen, ska ut på en promenad här senare. Gå nere vid havet och bara njuta. Det är nått jag saknat väldigt mycket.. här är så lungt och skönt. En stor skillnad mot London men på ett positivt sätt!

Ikväll blir de fest igen! Krogarna i Varberg denna gång!!

Bilder från julen kommer snart.. hihi.

GOD JUL

PUBLICERAT DEN: 2008-12-25 KLOCKAN: 00:07:59
Ville bara önska er en god jul, å hoppas ni fått massor med fina klappar av Tomten :)

En timma kvar.

PUBLICERAT DEN: 2008-12-22 KLOCKAN: 13:51:08
Sen lämnar jag huset för att påbörja min hemresa till Sverige. Ojoj. Är det verkligen sant!? Snälla nyp mig i armen för att se att jag inte drömmer.... Passet är nerpackat, hör och häpna, och jag har packat ner alla grejer jag ska ha med mig. Bara jag kvar nu ungefär... Väntar på att Helena och Irena ska komma hem nu , dom borde vara här snart :)
Ojoj... igen.. hehe.
 
Jag vet inte ens vad jag ska skriva, men önska mig lycka till så syns vi snart i Sverige!! :D

En overklig känsla..

PUBLICERAT DEN: 2008-12-21 KLOCKAN: 22:50:49
Hej :)
Ligger i min säng. Jag ska inte sova i den nu på nästan tre veckor. Har bäddat rent så jag kommer nog sova en god sista natt här .. En konstig känsla har kommit, det känns overkligt att jag ska hem och träffa alla därhemma.
Det kommer nog kännas bra när jag väl kommit hem , men just nu är allt bara.......Overkligt.
Som om jag drömmer, det är bara timmar kvar nu...  :)
Men som sagt, jag längtar och saknar allt så mycket nu så det ska bara bli skönt att komma hem. Fy fan va roligt rent ut sagt

Har äntligen fått hem mer avsnitt av Desperate Housewives! Så det ska jag kolla på nu ikväll, och imorgon
om tiden går segt... :P

Resfebern börjar krypa sig inpå nu... och jag gillar ju inte att flyga så mycket heller. Eller landa och lyfta rättare sagt.
Skulle vilja ha en hand att hålla i dom lägena kan jag säga..

Dags för ett avsnitt av DH nu :)


Seeee yooouuu! :)

Imorgon.... :)

PUBLICERAT DEN: 2008-12-21 KLOCKAN: 10:18:22
Imorgon lyfter mitt plan.. Imorgon landar jag i Sverige.. Imorgon får jag träffa min familj :)
Var har dagarna tagit vägen? Den sista veckan här i London har gått i raketfart och jag har knappt hunnit med. Dom sista timmarna kommer nog inte gå saktare heller, för jag har en del att göra.
Idag blir det att åka till Westfield för en sista julklapp som ska köpas här, jag ska fixa med min bokning och ändra så att jag ska ha en bagageväska med mig också... Jag ska städa lite på rummet, tvätta rent alla kläder och lakanen i sängen....
Denna dagen kommer nog också gå fort, believe me.

Barnen somnade bra igår, och vid tio kom Helenas syster Irena och hennes två barn Nicola och Lara :) Dom barnen är så söta, riktigt goa barn som man bara vill krama om. Dom ska vara här nu i jul.
Med andra ord har vi fullt hus nu, fem barn och fyra vuxna! :)

Nu ska jag gå upp å käka frulle.. sen blir de Westfield! Hörs senare idag :)

Får jag lov?

PUBLICERAT DEN: 2008-12-20 KLOCKAN: 18:46:56
 Minnen från Ekebo kommer ju kan jag säga.. Här är jag och Frida 2007 när vi försöker oss på en tur till Arvingarna tror jag det va, om jag inte minns fel va vi där till första låten och även första paret ut på dansgolvet... :P

Hehe, vi ser rätt koncentrerade ut ;)



Lördag!

PUBLICERAT DEN: 2008-12-20 KLOCKAN: 15:21:39
Jag håller på att packa för fullt. Men har precis insett att jag inte får plats med mina grejer i ett handbagage, trots att väskan e rätt stor. Så jag ska lägga till en väska på min beställning senare... ett måste.
Jag har ju en del julklappar och bara dom plus några par skor så är ju väskan nästan full :S
Så det får bli en rejäl en, och så får jag ta datorn i handbagaget tillsammans med lite småplock.. blir nog bra.

Carolina går igenom nån jävligt jobbig fas just nu, gnäller för minsta lilla, är trött och vill bli bärd hela tiden. Och inte av vem som helst utan bara av mamma... det är ganska jobbigt för hon gråter HELA tiden. Eller låtsas gråta, det kommer inga tårar. Just därför är det lätt att se att det inte är äkta.. visst är det jobbigt att höra allt skrik och gnäll hela tiden , men om hon ska lära sig att det inte funkar att gnälla sig till saker och uppmärksamhet så måste man ignorera henne ibland och säga att hon har fått sina ben för att hon ska kunna gå och stå på dom själv... typ. Men hon blir lyft ändå. Tro fan att det inte blir bättre. Vi lär inte bli av med gnället än på ett tag.....jag tror hon inte varit glad en enda gång hittils idag, hon har i princip gått efter Helena eller Thomas och "gråtit"....jag blir så trött.

Nu ska jag prata med Helena, bara jag och hon hemma nu, dom andra är ute och Carolina sover (!).

Two days left... !

Mamma Mia!

PUBLICERAT DEN: 2008-12-20 KLOCKAN: 00:01:25
Andra gången jag ser den nu, och den får en bara att bli så glad. Musiken är underbar och filmen i sig har bra handling och bra skådespelare! Den tar vi med för resan till Åre va, Anna ? :)

Ikväll har vi ätit jättegod mat. Vet inte riktigt va det va för kött men stek av nått nötkött med ris, kokta bönor och sås till. Mums.
Barnen har varit lite trotsiga idag, alla tre. Mycket gnäll och alla vill ha uppmärksamhet. Inget duger och man blir trött i huvudet bara av att höra allt tjat om allt hela tiden.
Jag tror att jag är ganska bra på att säga nej till saker när det gäller barnen, och jag skulle aldrig ge mig hur mycket tjat jag än hör.... då vinner ju dom! Det är ju inte det man vill, eller hur?

Ska snart sova tror jag, läsa en stund innan det. Har börjat på tredje boken nu i Stieg Larssons triologi. Och jag vill än en gång rekomendera dom, läs dom innan du dör, dom borde stå på listan av måste-göra-innan-jag-dör-listan.... hehe.
Imorgon kommer här 2 (!) städerskor, dom ska provjobba typ, vi vill bara ha de bästa vett ni . Nej , men det är ganska viktigt att får en bra städerska, även om bara städa är va hon ska göra.. många råkar ut för stölder och sånt. Sen ska dom göra jobbet bra, dom får rätt bra betalt så då ska dom banne mig jobba sig förtjänta av dom pengarna :P
Jag hoppas att dom inte kommer för tidigt bara, för troligtvis drar dom väl igång med dammsugare och grejer.....


3 dagar till Svea Rike

PUBLICERAT DEN: 2008-12-19 KLOCKAN: 15:56:26
Idag är det bara fem dagar kvar till julafton, kan ni tänka er ? Om man tänker tillbaka så va det inte längesen jag kom hit, det va inte längesen jag, Malin och Sanna va på Zakynthos. Det känns som igår vi va på Ekebo-festivalen! :)
Tider flyger iväg så det gäller att man tar vara på den.

Jag längtar tills imorgon för då får jag lite sovmorgon, ska bli underbart. Det va riktigt jobbigt att gå upp idag men när man väl kommer upp är det okej..
Jag och Alexander har varit hemma hela dagen, vi har bakat! :) Vi börjar bli riktiga mästare på det nu.
Tänkte först baka en banankaka, men så hade vi inte tillräckligt med ägg och margarin.. så jag hittade ett recept på tigerkaka. Men så vill jag ändå baka banankakan, för det lät så gott. Så vi traska ner till affären och köpte ägg och margarin, såg ett ekipage med fyra hästar och vagn på Ken High Street :)
Kom hem och när vi nästan bakat klart blandade jag i kakao i halva degen så det blev helt enkelt Banankaka a'la Tiger!!

 Här har ni resultatet, Kanske ska satsa på jobb som bagare? :)




Lay back in the arms of someone..

PUBLICERAT DEN: 2008-12-18 KLOCKAN: 15:22:57
Smokie, dom har en del bra låtar :) Sån där go musik, att lyssna på i bilen till exempel. Nån som vill med på roadtrip å lyssna lite på Smokie ? ;)

Har varit ute på en långlång promenad nu. Carolina har ingen feber nu men är jättetrött och hängig. Så jag tog med mig henne ut, hon somnade nästan direkt. Men hon vaknade till efter bara 20 min, och ville inte somna om.. Somnade tillslut när jag gått runt i en timme ungefär. Hon behövde det verkligen, för hon sov inte mycket alls inatt.. Stackarn.

Det regnar i London nu, skit med. Vart e solen som sken så fint igår ?!
Om en vecka är det juldagen, en av dom dagarna på året som jag brukar se fram emot mest! Har haft så roliga juldagar nu dom senaste åren, då vi har varit på Björkgården. Får hoppas det blir lika lyckat även i år! :)
Ska ni dit ? :)



Så va dom bara fyra..

PUBLICERAT DEN: 2008-12-18 KLOCKAN: 10:01:43
Dagarna kvar minskar och minskar i rask takt! Skönt att det går såpass fort så man slipper tänka på det hela tiden, har saker och göra....
Alexander kom in och väckte mig vid åtta och sa att alla sover och undrade om jag kunde sätta på tv:n till honom. Vadå alla sover ? Jag då? ;) haha. Nej men behövde ändå gå upp,!
Tycker det är rätt skönt att komma upp i tid på morgonen, jag säger ju inte nej till en sovmorgon ibland men man får ut så mycket mer av dagarna om man går upp tidigt. Dom timmarna blir värdefulla, jag gör så mycket mera nu på dagarna än när jag sover till 10-11 på förmiddagarna... Och nej, jag kommer inte gå upp vid sju på morgonen när jag kommer till Sverige ;) hehe , nån måtta får det vara :) Menar mer att det nån gång kan va gott att strunta i sovmorgonen och gå upp för att få saker gjorda och så har man tid för allt annat ändå. Typ.
Hehe.

Nu ska jag strax bege mig ut på en promenad, tror vädret är helt okej idag med :)
Vill ut och springa men det tar emot för mycket. För det första tycker jag inte att det är så roligt, för det andra har jag ingen musik att lyssna på och för det tredje inga bra skor..så de sket sig ganska rejält. Får bli en go och lång promenad då.
Någon som vill ta en springrunda med mig när jag kommer till Sverige? :P

Carolina har knappt sovit nått i natt... jag har som tur va inte vaknat av det men hon har hostat och haft slem i halsen. Haft lite svårt att andas på grund av det också...Så inte mycket sömn för Helena inatt, kan tycka synd om henne och alla andra mammor ibland...en dag kommer man ju stå där själv i och för sig men vilket jobb. Helena berättade att hon inte har sovit en hel natt på fem år nu..?! Helt otroligt. Sen har nog inte alla mammor det så kanske..Men i strort sett.

Oj va mycket babbel det blev tillslut - dags för frukost sen ska jag ut!

See Yaa!
XXX

En fullspäckad dag

PUBLICERAT DEN: 2008-12-17 KLOCKAN: 23:20:29
Hej Hopp.
Helena tyckte lite synd om mig att jag hade fått men, av musen jag såg för ett tag sen,  efter att jag berättade om råttan jag drömt om inatt. Och jag kan hålla med, det är synd om mig. Vem vill liksom bli jagad av en ilsken råtta med 5 cm långa huggtänder och som dessutom kan hoppa upp på möbler ?! Tänkte väl de ;)

Carolina somnade nästan med en gång när jag va ute på promenad innan idag. Det har vart jättefint väder här idag, solen som lyst med sin frånvaro ett tag vågade äntligen titta fram, och har varit framme i stort sett hela dagen :)
Vid ett hade hon fortfarande inte vaknat så jag packade ner lite lunch och begav mig till PP.. men inte ville hon ha mat inte. Hon måste varit hungrig men kan ju inte tvinga i henne om hon inte vill ha.. lämnade henne, hon grät och jag fick en klump i magen... men det brukar ju gå över.
Gick och hämtade Isabella , som va på toppenhumör! :)
Vi busade oss hela vägen hem, satt till exempel på övervåningen på bussen, de ni! Inte illa. Coola klubben e vi ..
Vid fyra ringer dom från PP och säger att Carolina har 40 graders feber och att vi helst ska komma och hämta henne så fort som möjligt...
Jag hade ju Isabella själv hemma och kunde inte lämna. Helena och Alexander va på teater i Wimbledon, vilket är en bra bit från London.. Dom skulle vara hemma vid fyra men kom inte från teatern förren fem! Den höll på längre än dom trodde från början plus att trafiken va ett rent helvete. Att det alltid ska krångla i trafiken när man ska nånstans å har bråttom?
Så jag och Isabella fick klä oss och ge oss ut igen, ta bussen och sitta där uppe så klart.
Och Carolina kände man knappt igen, hon gav knappt ett ljud ifrån sig, va jättelugn, kokhet som ett element och slö...
Vi tog bussen hem och hon fick en alvedon... och efter en timme ungefär va hon som ett helt annat barn! Helt otroligt att det kan funka så...
Att man i ena stunden knappt orka sitta själv och vill inte göra något alls till att springa runt och åka scooter, hoppa i soffan osv... ? Unbeliveble.

Thomas är i Schweiz nu , kommer hem i morgon kväll.. Imorgon ska dom ha playdate här på förmiddagen, då ska jag ge mig ut och ta en promenad och kanske åka till Westfield och köpa en sista julklapp som jag tänkte köpa här i London.
Eftermiddagen skulle vi nog hitta på nått allihop tillsammans, kan nog bli bra :)

Dom två sista dagarna har gått jättefort, imorgon är det bara fyra dagar till Sverige. Känns inte längesen som det va 11 dagar... tiden går fortare än va man tror.
Känns underbart att få komma hem, men konstigt på nått sätt. Detta har ju ändå blivit som ett andra hem nu. Jag har kommit i en helt underbar familj. När jag berättade för Isabella och Alexander i morse att jag kommer tillbaka efter jul när jag varit i Sverige och dom på Mauritzius så sken dom upp som två solar! :) Dom verkade inte tro att jag skulle komma igen... men ack så fel dom hade. Mig blir dom inte av med ;) haha..

Nu ska jag strax sova, får hoppas råttorna håller sig borta!

RSS 2.0