Ingen jul utan en julgran

PUBLICERAT DEN: 2008-11-30 KLOCKAN: 17:42:15
En julgran är ett måste på julafton, det är en traditon att man ska klä julgranen ett par dagar innan julafton och sen ska den få stå där vacker och lysa med allt glitter och pynt som finns i dess grenar.
Vintern är mysigaste på hela året, och december månad är den bästa. Nedräkningen fram till julafton med advent och julstäd och pynt... underbart är det.
Jag blir som ett litet barn, älskar att köpa och ge julklappar, men också att få. Är lika nyfiken varje år.
Jag kommer nog aldrig att tröttna på julafton!

Familjen kom hem för en liten stund sen med en gran :) Så den ska pyntas och göras fin nu, tänkte ta ett kort på den sen så ska ni få se,

Och jag är fortfarande bakis.. fast har ont i magen också :/ Får hoppas att det går över nu tills imorgon.
Vill inte bli sjuk ju :/




Fairytale of New York

PUBLICERAT DEN: 2008-11-30 KLOCKAN: 15:43:01
Sitter bakis i min säng, nydushad och lyssnar på mysig julmusik.
Kvällen igår va helgalen. Förfest hos Dan, Emmas kille. Vi va kanske 20 pers där, drack vin, tequila och hade det jättetrevligt! Lite svårt att förstå va alla sa.. folk trodde väl jag hade dålig hörsel eller nått när jag fick fråga va dom sa hela tiden :P
Dan bor i Clapham, vilket är en bra bit bort... på andra sidan floden. Så när kvällen led mot sitt slut så bestämde jag mig för att sova över där och åka hem idag istället.. sagt och gjort.
Åkte hem med bussen idag och det tog typ 40 min, så jag va glad att jag åkte idag och inte igår.
Ska lägga upp bilder från kvällen igår lite senare...  :)

Veckan ska bli jätterolig! På torsdag kommer en vän från Sverige på besök, så det blir fest i helgen med! Ska gå till Svenska kyrkan på tisdag med flickorna, dom har träff där då med aupairer/mammor/barn...
Vi ska även klämma in att baka lussebullar och ischoklad en dag för på söndag ska familjen bjuda hem vänner på glöggmys :) Så vi ska bjuda på glögg och hembakade lussebullar, låter väl mysigt ? :)
Helena ville även att jag och några andra tjejer ska gå luciatåg... men vi ska ju kanske inte skrämma iväg gästerna med våra röster... tror jag gått klart mina luciatåg.

Idag blir det slapp-söndag. Ska gå ner med soporna snart och sen fixa mig något att käka...Familjen är ute och köper julgran just nu, julstämningen börjar verkligen komma nu! Jag älskar julen, en underbar tid...
Här ska finnas en restaurang i London, en dansk. Där ska dom tydligen servera dansk/svenskt julbord. Blir riktigt sugen!
Fast det är ju iochförsig bara julskinkan, prinskorv och köttbullar som e gott... hehe.
Men själva känslan med ett julbord... :)

Nehe, inte ork att sitta här mera.
Hoppas ni haft en bra helg och att första advent blir mysig hos er :)

Lördag ! :)

PUBLICERAT DEN: 2008-11-29 KLOCKAN: 10:46:54
Äntligen Lördag säger jag.
Vaknade för nån timme sen, la mig på tok för sent igår med. Men men, det får svida. Jag sov gott iallafall, hörde inte ens när Helena och Thomas kom hem, vilket jag brukar göra. Ingen av barnen vaknade under natten heller :)
Meeen. Jag fick besök i natt.
Men inte av en mus den här gången, som tur va säger jag för jag hade nog flyttat då eller nått. Nej, men av en spindel! Det va ingen liten spindel heller.. den va kanske 6-7 cm med benen och kroppen va stoooor... :S Scary.
Va fasen ska jag ha ett zoo på mitt rum för ?! haha.

Ska strax iväg och möta Emelia, vi ska ta en promenad. Det är tyvärr inte så bra väder bara med det ska bli gott att komma ut lite.. Efter promenaden blir det lunch med Stina :)
Festen ikväll då ja.. :) Blir väl ganska lagom efter lunchen att dra sig hemåt och börja fixa iordning sig.. laddad till tusen nu !
Sånna här fester brukar va så kul, hoppas denna blir lika lyckad.

Såg innan att jag passerat 200 inlägg här i bloggen :)
På måndag har jag  varit här i 3 månader... !


Läste denna texten på Stinas blogg... tycker den va fin och den riktar sig nog mest till troende men kan även läsas som om mannen och Gud va två vänner... Läs och njut. Jag började rysa när jag läste slutet...

"En natt hade en man en dröm. Han drömde att han gick längs en strand tillsammans med Gud. På himlen trädde plötsligt händelser från hans liv fram. Han märkte att vid varje period i livet fanns spår i sanden av två par fötter: det ena spåret var hans, det andra var Guds. 

När den sista delen av hans liv framträdde såg han tillbaka på fotspåren i sanden. Då såg han att många gånger under sin levnadsvandring fanns det bara ett par fotspår. Han märkte också att detta inträffade under hans mest ensamma och svåra perioder av sitt liv. 

Detta bekymrade honom verkligen och han frågade Gud om detta. "Herre, Du sa den gången jag bestämde mig för att följa Dig att Du aldrig skulle överge mig utan gå vid min sida hela vägen. Men jag har märkt att under de allra svåraste tiderna i mitt liv har det funnits bara ett par fotspår. Jag kan inte förstå att Du lämnade mig när jag behövde Dig mest. 


HERREN svarade: "Mitt kära barn jag älskar dig och skulle aldrig lämna dig under tider av prövningar och lidande. När du såg bara ett par fotspår - då bar jag dig"


Andas in, Andas ut.. !!

PUBLICERAT DEN: 2008-11-28 KLOCKAN: 20:35:57
Gaaah! Fatta jag blir danssugen när jag hör den låten. Jag vill bugga, bugga, bugga! :)
Nån som kan uppfylla min önskan , tack ?! Jag kommer rocka loss till varenda låt, på varenda fest hemma i Sverige när jag kommer hem.. haha! Utan tvekan.

Ögonen är lite bättre nu, tror jag iallafall.. känns så. Köpte ögondroppar som är till för mindre infektioner i ögonen, köpte också ögonvatten som ska rena ögonen. Så jag hoppas och håller tummarna nu för att det ska hjälpa :)
Vill inte, vill inte... vara sjuk imorgon.
Pratade med Emma precis i telefon och vi sa att vi skulle börja tidigt, vid fem typ :P Vi skulle vara i vårt esse
när de andra knappt startat.. med andra ord kommer vi nå mållinjen innan vi nått krogen.. haha
Inte riktigt så illa kanske. Men det vore synd och skam om man ska missa festen... Jag ska banne mig kurera mig nu!
Lägga mig tidigt ikväll dessutom och hoppas att jag sover godare i natt...

Fick köpt mig lite julklappar på Westfield också, Så nu e några fler klara...Tror bara jag har nån klapp kvar som jag tänkt köpa här i London kvar nu. Resten köper jag i Sverige , blir tungt i resväskan annars :/
Vi hittade en jättefräck affär, med en massa bra presentsaker.. man ville ha allt där inne i sin egen lägenhet. Men blir ju som sagt tungt i väskan hem. Attans att det ska vara så dyrt med för mycket vikt i väskan :/ Annars hade jag ju köpt med mig London hem, bara för att ni där hemma ska få se hur underbar denna stad är ! 
Imorgon ska jag luncha med Stina, tjejen jag va med på svenska julmarknaden. Sen blir det lungt resten av dagen så jag orkar med kvällens bravader... hehe.

Och stackars lillasyster missade 200-dagars igår :/ Halsfluss och fick sitta på akuten halva natten...
Dom festerna va ju guldet själv.... Kom du ihåg Dag-Otto och Marilyn Monroe Frida ?! :D
Om inte, här kommer en uppfriskare för minnet ditt !



Nästan helt ledig dag..

PUBLICERAT DEN: 2008-11-28 KLOCKAN: 12:23:40
Thomas och Helena tog alla barnen till skola/dagis idag, så jag har haft hela förmiddagen ledig.
Tyvärr så är mina ögon inte bättre, idag är det andra ögat mer svullet.... dom rinner och varar sig lite med. Hoppas bara att jag inte fått ögoninflammation eller nått sånt.. ska åka till apoteket sen och fixa ögonvatten.
Vill ju inte bli sjuk till imorgon ju!

Omelett stog på menyn idag till lunch, supergott. Och lätt att tillaga.
Vid ett ska jag träffa Emelia vid Westfield, ska till apoteket där och försöka fixa några julklappar. Kanske hitta nått nytt att ha på mig imorgon med...
Ikväll blir det lugn kväll, ska sitta barnvakt :)
 
Imorgon är det en månad till Åre! <3

Det kommer bli en lång dag

PUBLICERAT DEN: 2008-11-27 KLOCKAN: 11:27:35
Idag är jag trött, och jag har fått en vagel i mitt öga :( Fast den gör inte ont alls, konstigt nog. Det brukar dom ju göra. Den kommer väl i samband med förkylningen som jag också börjar få.
Flickorna hade tydligen också haft lite svullnad och räda ögon.. hoppas det inte är nån inflammation bara.
För det smittar ju som bare den...
Jag har precis fixat lite lunch och snacks som vi ska ha med oss ut, flickorna tittar på Pippi nu och jag ska bara packa in grejerna i vagnen sen ska vi gå ut en stund. Blir lunch utomhus idag :)
Alexander och Helena kommer hem lagom till middagen sen så jag ska umgås med flickorna fram tills dess...
får se vad vi hittar på mera än lunchen ute.

Imorgon är jag ledig nästan hela dagen, ska bara sitta barnvakt på kvällen och hjälpa till innna barnen ska iväg på morgonen. Så imorgon tänkte jag gå ut och köpa dom sista julklapparna som jag har tänkt köpa i London, resten får jag köpa när jag kommer hem till Sverige.


Sovdags...snart..

PUBLICERAT DEN: 2008-11-26 KLOCKAN: 23:18:31
Jag känner mig trött och hängig nu. Känner av halsen lite och en förkylning är nog på väg känns det som.
Jag vill inte !
Får hoppas att lite sömn hjälper, det brukar ju faktisk hjälpa mot det mesta.
Imorgon kommer jag att ha flickorna nästan hela dagen. Vet inte riktigt vad vi ska hitta på dock .. men jag får väl sova på saken som man brukar säga. Det finns ju alltid saker att hitta på här menar jag :)

Ni skulle smakat min mat jag gjorde idag ! Mums säger jag bara. Jag gjorde kokt potatis, köttgryta och broccoli. Och den såsen i köttgrytan hade man ju kunnat göra vad som helst för... Mina ihopkok blir riktigt bra ibland :)

Nu ska jag läsa lite, boken är spännande nu i slutet! :) Sen hoppas jag att John Blund kommer på besök snarast efter att jag har släckt lampan.... hehe.


Nu vill jag ha lördag :)

Trötta fötter

PUBLICERAT DEN: 2008-11-26 KLOCKAN: 19:53:33
Hej :)
Mina fötter är trötta idag, det har varit en hård dag för dom . Efter att ha lämnat Isabella på PP gick jag och Carolina till Battersea Park , som ligger på andra sidan floden. Va där ett tag och kollade på båtar och lekte i höstlöven..
På vägen hem somnar Carolina och vid Earls Court kommer en kvinna fram till mig med en telefon!
Hon räcker den till mig och säger typ att jag ska prata. Och jag bara - Hallå ?
Kvinnan på andra sidan tråden ber mig hjälpa kvinnan med telefonen till hllplatsen rätt över gatan och visa henne vilken buss hon skulle med. Sagt och gjort. Jag visade henne hållplatsen, som va typ 20 m därifrån, och vilket nummer på bussen det var, sen om hon kom fram eller inte är ju en annan femma :P
Hem och lämna en sovande snart tvååring och iväg igen för att möta upp Emma vid Baker Street.. Vi skulle gå till den svenska affären där i närheten och kolla om dom hade tårtbottnar, vilket dom hae till vår stora lycka! :)
Emma ska nämligen göra en tårta till sin pojkvän som fyller år på söndag - det är han som vi ska på fest till på lördag :)

Gick ner till Oxford Street för å hitta nått vi skulle ha på oss på lördag, me icke. Varför är det alltid så när man letar efter
nått speciellt? Då hittar man aldrig men när man e pank finns det massvis med grejer man vill ha...så typiskt!

Nu ska jag umgås med barnen en stund innan jag ska lägga dom.. dom sitter vid tv:n nu och lär väl snart slockna, verkar ganska trötta alla tre..

Tisdag

PUBLICERAT DEN: 2008-11-25 KLOCKAN: 10:01:36
Hej på er!
Idag skiner solen här.. vädret är ganska wierd kan man säga. Igår när jag skulle hämta flickorna gick jag ner till PP, solen sken men det blåste och va ganska kallt. Jag gick in och hämtade dom och kom ut och stog och väntade på en annan mamma, Ana. Då blir det helt plötsligt mörkt och mulet och börjar spöregna ! Det kom på några minuter bara ! :S
Men idag är det fint väder iallafall, eller än så länge får man väl säga..
Vi ska snart bege oss ner till Ana och hennes flickor Lucia och Emlilia för en playdate. Ska bli skönt att komma hemifrån lite, och leka hon någon annan framför allt, man slipper ju städa upp efter flickorna här då ju. Bra, tycker jag.

Vår städerska slutade igår, vi tyckte inte att hon gjorde sitt jobb ordentligt helt enkelt. Sen förstog hon knappt va man sa till henne och hon va inte bra på engelska alls heller... då kan man ju undra vad hon gör i England !? Hon kan ju försöka lära sig lite iallafall kan man tycka.
Nu får vi hur som helst sköta städningen... känns lite sådär när man e van vid att någon annan gör det åt en. Jag kommer bli bortskämd med det sen när jag kommer hem :P Någon som vill städa min lägenhet nästa år när jag kommer hem igen ? ;) hehe

Imorgon ska jag kanske med Emma till Totally Swedish, det är den svenska affären här . Där finns svensk godis, lite mat å sånt... om det blir att jag är ledig några timmar så vi har tid till det förståss... men onsdagar brukar va ganska lugna, brukar bara lämna flickorna vid 9 å sen hämta A vid 3.

Nu ska jag klä flickorna me ytterkläder, och det blir väl att ta på sej extra, ser ut å va kallt ute.. å de låter som det blåser en del... huh! Jag vill ha snö, massor med snö!!


Ny vecka, min tolfte :)

PUBLICERAT DEN: 2008-11-24 KLOCKAN: 12:48:36
Hej kära vänner! Idag va det inte kul att gå upp ur sängen, va ganska trött kan man säg..
Igår va jag och Emma på en pub i Fullham, hade jättetrevligt, delade en flaska vin och satt och pratade massor :)
Kom killar i omgångar och satte sig jämte oss och pratade.. vissa trevligare än andra. Några spanjorer som satte sig jämte oss förstog vi knappt va dom sa...
Va en jättetrevlig bar, med mycket folk för att vara en söndag :)
Vid elva va jag hemma och slocknade snabbt i sängen.
Och sen skulle jag ju som sagt upp med tuppen idag, klockan sju ringde mobilen. Och jag ville helst slänga den i väggen och sova ett par timmar till, men plikten kallade ju..
Lämnade flickorna på PP och tog sen en promenad hem, och nu är jag här.
Tänkte bara ta det lungt nu idag, innan jag ska hämta flickorna sen... Fixa en god lunch och kolla på en film :)

Inte så långt kvar nu tills jag kommer hem, pratade med Thomas i förrgår och dom ska boka snart...så snart har jag ett datum att se fram emot, det känns bra :)


På lördag blir det 25 årsfest hos Emmas kille, ska bli jätteskoj. Ska först vara hemma hos honom där han bor och sen ut en runda på stan, kan nog bli ganska galet ! Blev rätt galet igår med , btw. Har alltid skoj tillsammans med Emma :)


Planerna lyckas alltid ändras på ..

PUBLICERAT DEN: 2008-11-23 KLOCKAN: 17:47:59
Men inte mig emot :) Sa ju innan att jag skulle till Knightsbridge. Jag hamnade tillslut på ett helt annat ställe.
Pratat med en tjej på msn som precis flyttat till London , hon skulle träffa två andra tjejer i Svenska Kyrkan för där va julmarknad, och jag hängde med dig istället :)
Ena tjejen va från Falkenberg föresten, världen är liten....
Där fanns i alla fall massvis med svenskar , damer i folkdräkter, svenskt godis, julmusik - allt som hör julen och Sverige till .
Fick bara köpt mig en mugg med glögg , den va inte så god tyvärr... men det blev lite julkänsla :)
Efter kyrkan åkte vi till Westfield, kollade i lite affärer och så innan jag sa tack och hej för mig.
Kul å träffa er tjejer :)

Och jag kom hem för en liten stund sen, ska träffa Emma senare och så ska vi gå till en pub i Fullham,
ska bli väldans trevligt :) Så jag ska straz hoppa in i duschen...
Familjen här e borta, dom skulle åka till nått museum idag och dom är väl fortfarande där tror jag..

12 veckor i London imorgon!

Det regnar i London..

PUBLICERAT DEN: 2008-11-23 KLOCKAN: 11:59:47
Men det snöade i morse ! :) Barnen blev glada som bare den när dom såg snön, men nu är den ju tyvärr borta..
Snö är nog det bästa med vintern, hatar när det regnar på vintern! Tur att man ska upp till Åre snart, så man får göra snögubbar, snöänglar och ha snöbollskrig framförallt ;)
Fast nu glömde jag ju det viktigaste, jag åker inte till Åre för snön, jag åker inte heller för att åka skidor.
Jag åker för att träffa min Frida :) Sen att skidåkning och snöbollskrig kommer till är ju inte helt fel !

Vaknade vid nio idag, tror jag har sovit tio timmar inatt ! Välbehövliga sådana... Tog det bara lungt igår, vi lagade mat tillsammans, jag ,Thomas, Alexander och Carolina.. Det blev smarrig spaghetti och köttfärssås :P
Idag tänkte jag åka till Knightsbridge för att få köpt ett par julklappar till. Men regnet bara öser ner just nu så jag väntar nog ett par timmar.. förhoppningsvis hinner det sluta.
Harrods ligger där med, så det kanske blir att man går in och kikar där med :)

Det kommer med bilder från Madam Tussaude en dag framöver... när jag orkar typ :P
Vi hörs

Godmorgon!

PUBLICERAT DEN: 2008-11-22 KLOCKAN: 13:09:32
Vaknade vid åtta , åt frukost och gick ner till gymmet. Gick/sprang först en stund på bandet och sen ett spinningpass :)
Känna gott att redan ha tränat, så har man hela dagen nu .
Jag ska bara ta det lungt idag tror jag, ska gå ut en stund sen, solen skiner här idag men det är väldigt kallt.
Hur är vädret hemma i Sverige ?
Imorgon ska jag ut med Emma och en annan svensk tjej till en bar i Fullham som tydligen ska vara bra på söndagar.
Ska bli skoj.. skoj att träffa Emma igen med :)

Här kommer lite bilder från igår , resten e på bilddagboken :)

           


             

Madam Tussaude

PUBLICERAT DEN: 2008-11-21 KLOCKAN: 23:32:14
Jag tror det stavas så, ska kolla upp detta... e inget lätt ord att stava. Jag och Yvonne träffades där idag iallafall, gick runt bland alla käda männiksor och tog massvis med knasiga kort!
Det va massa folk där och vissa blev man lite rädd för dom såg ut som dockor när dom stog still och dockorna visste man inte ibland om de va riktiga männsikor.. dom stog ju mitt i mängden ibland.
Efter Madam gick vi och tog oss en lunch på Costa, gottigott med panini :)
Sen bar det av ner till Oxford Street där vi gick runt lite innan vi sa hejdå till varandra, hon åker ju hem idag - min Yvonne.
Kommer sakna henne :/ men det är inte långt kvar tills jag kommer hem nu ju! Lajbans!

Jag gick runt lite till på Oxford och hittade ett par skinnhandskar, ett par ballerinaskor och en tvättkorg. Hela det kalaset gick på ca 150 kr! Primark is the shit.

Kvällen har jag spenderat med Emelia :) Vi har kollat lite Desperate Housewives och pratat massa nanny-snack som vi brukar :) Känns skönt att ha nån som är i samma situation som en själv, där man kan jämföra sina familjer lite... hihi
Jättemysigt iallafall har det vart ikväll, skönt att inte bara sitta hemma.

Jag är jättetrött i fötterna idag, har blivit mycket prommisar.... välbehövliga sådana!
ska snart nana, är supertrött.

Bilder kommer imorn från Madam Tussaude! :)

Pizza och massa, massa prat...

PUBLICERAT DEN: 2008-11-21 KLOCKAN: 00:57:47
Nu har Yvonne åkt hem.
Det gick bra att lägga barnen, tog 20 minuter typ. Det är inte så dåligt tycker jag, det är ändå tre barn :)
Duktiga jag.
När dom somnat ringde jag o Pylle ett pizzaställe o beställde oss varsinn smarrig pizza. Vi hade fått nån reklam från ett ställe på posten idag och där fanns lite rabattkuponger å så som vi tyckte va super att kunna använda vid ett sånt här tillfälle... egentligen skulle pizzorna kosta ca 20 pund, men vi fick dom för 16 + att vi gav killen lite drix :)
Men fasen va man tycker synd om pizzabud, dom får springa i trappor fram och tillbaka genom staden, säker få ta massa skit från missnöjt folk och ge sig ut på sin moppe eller cykel för att folk ska kunna frossa i sig en fet pizza..
Men nån måste ju även ha det jobbet,!
Vi kollade på filmen 'Mamma Mia'. Jäklar vilken bra film... man blev så glad av den! Och sen att man känner att de e riktigt svenkst och har blivit så stort världen över... Helt otroligt.
Tyvärr så fick vi ju inte sett slutet.... :/ det får bli en annan dag.

Imorgon ska jag och Yvonne till Madam T då ;) hehe. Och sen blir det nog en runda på Oxford Street, ska ta lite kort och visa er tänkte jag me... blir nog en bra dag det me.

Nu ska Frida nana... hoppas ni haft en bra dag!

RSS 2.0