ÅRE !!

PUBLICERAT DEN: 2008-10-31 KLOCKAN: 23:16:58
Över nyår kommer jag åka upp med min kära lillasýster till Frida och Elin i Åre!!
Ska bli sjuuuka veckan, guld !! :) Fest, skidåkning, med bästa vänner! Kan det bli bättre?
Nyår är alltid så överskattat, ska bli skönt att hitta på något helt annat och något man inte gjort förut.
Längtar så mycket nu, kul att ha nått att se fram emot!

Babysitting ikväll, än har det varit lungt. Finns inte så mycket att göra bara, har inte så många bra filmer nu, och inga som jag inte redan har sett "/ Men jag ska nog överleva.

ÅRE BOKAT ! 
Gud va jag är glad, och festsugen, imorgon blir de fest ! Nån som är på ? ;)

Halloween!

PUBLICERAT DEN: 2008-10-31 KLOCKAN: 17:26:21
Oj, man går verkligen in för Halloweenfirandet här ! Man ser utklädda människor överallt! Nästan lite scary.
Flickorna har vart utklädda idag på Pippa Popins och Alexander är på halloween party just nu.
Musen igår ja, han har jag inte sett till sen igår natt, Helena och Thomas kom hem nån timma efter jag hade sett sen första gången som tur va.
Jag vågade ju inte somna...
Ikväll blir det babysitting igen, och så blir det utgång imorgon med i alla fall två tjejer. Det är två aupairer jag inte har träffat innan, ska bli skoj :) Kankse Pylle hänger med oxå om hon inte e för bakis efter kvällens fest ;) Hon får ta det sansat idag så hon kan festa med mej imon me :)

Åre är nära nu, eller jag har snart bokat tågbiljetterna dit. Lillasyster hänger med mej om mamma och pappa vill låna henne pengar vill säga, det får vi väl hoppas att dom vill. Inte så kul att åka själv i 12 timmar :/
Men de brukar va nemas problemas , päronen är snälla :)

Fasen va jag lagade go mat igår föresten! Är riktigt stolt över mig själv. Det blev spaghetti och pastasås med bacon och lök i, yummie! Barnen älskade det, både Isabella och Alexander åt två portioner!!

Nu ska jag leka med sötaste flickorna i hela London , vi hörs kära vänner.



besök.. av en MUS!!

PUBLICERAT DEN: 2008-10-31 KLOCKAN: 00:44:18
Fan va jag blev rädd, nu precis sprang det in en liten mus i mitt rum!!!
Men när jag ryckte till när jag såg den vände den och sprang ut igen!
Den har gjort så ett par gånger nu och jag kan säg mitt hjärta kan inte slå snabbare och jag kan inte sitta längre upp i sängen!
 Aah.. hoppas Thomas och Helena kommer hem snart för jag vågar inte sova innan den e borta. 
 Dom ät ju så snabba .. o om den klättrar upp hos mig i sängen ? :S Tänk att vakna av att man hör den springa på golvet! Nej fyyy fasiken, det vore mardrömmen. Puuh.
Jag sover med dörren öppen med när jag passar barnen så jag ska vakna om någon av dom vaknar, så jag kan inte stänga dörren....
Den bär ju säkert på massa skit, sjukdomar o bakterier o grejer. Inte det bästa att ha en sån som inneboende då, barnen gillar dej ju kanske iofs men jag kommer flytta isåfall.

Hoppas inte nån av barnen vaknar nu bara så jag behöver gå upp! Vill inte gå ut från mitt rum...


Tankar och en massa, massa saknad..

PUBLICERAT DEN: 2008-10-31 KLOCKAN: 00:02:12
Varje gång jag sitter barnvakt och är helt själv här hemma på i lägenheten så får man så mycket tid att tänka. Jag tänker på alla underbara människor hemma i Sverige, på att jag ska komma hem i jul och hur roligt det kommer bli att se alla!

När man inte är hemma och träffar vänner och familj lika ofta som man brukar göra så är det precis som att man sitter uppe i ett träd och tittar ner på alla, men ser vilka som finns där och inte. Man får en helt annan överblick över hur människor i ens närhet egentligen är, precis som att man hittar en annan sida hos vissa.
Många av mina närmaste vänner är precis samma person som jag en gång lärde känna, men tyvärr finns det dom som förändras när man inte är i deras närhet längre. Det är otroligt synd.

Här kommer en bild på en av mina mest underbara vänner, fasiken va jag gillar dej ! :)


Babysitting

PUBLICERAT DEN: 2008-10-30 KLOCKAN: 21:42:18
Vilket pass, hur skoj som helst. Och jobbigt, ett av de jobbigaste jag varit på . Men det är så det ska va, det ska kännas att man tränat :)
Nu är jag snart själv här med barnen, T och H ska strax gå tror jag.
Jag köpte lite hallon och blåbär innan som jag ska käka tillsammans med vaniljglass , mumma :)

Dagen med Emelie då.. :)
Vi träffades vid Harrods typ, där dom bor på hotell, hon och hennes familj. Hon är aupair i Monaco för er som inte visste. Sen tog vi bussen till Oxford Street och shoppde loss lite på Primark, köpte strumpbyxor och en t-shirt bara men ska dit på lördag med tror jag så då blir det desto mer Shopping =)
Får hoppas vi kommer kunna ses på lördag med, hon åker hem den dagen.  Va så skoj å träffa henne! Underbart med folk från mina hemtrakter , hehe.

Sitter och tittar lite resor till Åre föresten, kommer som det ser ut nu åka upp till Frida över nyår! Och kommer isåfall bo hos henne, i hennes säng till och med. Det blir nog super .
Det värsta e att de tar sån tid att åka dit, och jag vill helst ta tåg för det är billigast.
Flyg tar ju inte lika lång tid men det är mkt dyrare :/
Får se vilket det blir :)

          

Dags för film, är de kallt hemma i Sverige me??

Ruskväder och Primark!

PUBLICERAT DEN: 2008-10-30 KLOCKAN: 19:16:26
Idag har det vart sjukt kallt, särskilt nu på eftermiddagen, så har det regnat med det gör inte saken bättre.
Träffade Emelie idag, hon är här med sin 'familj' på visit i London, vi gick och shoppade lite, mestadels på Primark, och vi hittade massors massor! :) Älskar de stället.
Men jag köpte inte så mycket, ska dit på lördag istället tänkte jag. Då har jag både mer tid och pengar.
Nu ska jag strax iväg på ett pass, Hour of Power heter det. Låter som att jag kommer slockna ganska fort ikväll efter det passet.
Jag ska vara barnvakt ikväll med, så det blir lugna gatan här. Ska synda lite och köpa lite gott att smaska på senare efter passet tänkte jag, om jag kan med och gå in svettig och ovårdad i affären vill säga.
Men det ska inte vara nårra problemas, här behöver man aldrig skämmas för nått - finns alltid nån som är värre. Jag lovar.

Dags att gå , såg häromdagen att det är typ fullt med folk på detta passet så jag får snabba mig för att få en plats.
Senare kommer bilder från min och Emelies dag på Oxford Street !! :)

Puss och kläm

Hösten har kommit till London

PUBLICERAT DEN: 2008-10-29 KLOCKAN: 17:53:21
Idag passade jag Alexander och Carolina på morgonen fram till 10 ungefär och sen dess har jag varit ledig. Tittade klart på filmen jag påbörjade igår kväll , 'Awake' hette den. De va en av dom jag hyrde häromdagen.
Ganska bra faktiskt, fast lite konstig handlig :S

Efter lunch gick jag bort till Hyde Park, för att sätta mig i solen och läsa lite. När jag kommer dit har polisen spärrat av några av ingångarna så man fick gå en bit för att komma till den öppning som va öppen...
Där hade dom någon slags , kommer inte på vad det heter ?! Men dom hade en sån metalldetektor (?) som man går genom, som finns på flygplatser. Alla behövde inte gå genom där men vissa gjorde det. Jag gjorde det inte.
Det stog på en skylt nått om att göra London säkrare och få färre att bära kniv , så dom ville väll se till så att ingen bar kniv, helt enkelt.
Satt i parken i säkert en och en halv timma, det va hur gott som helst. Bara sitta där och ta det lungt i solen. F
Fast här är jädrigt kallt nu, mössa, vantar och halsduk är  nästan ett måste.

Nu har jag precis kommit hem, ska börja laga middagen snart. La familia är hemma vid sex ungefär, eller alla utan Thomas för han jobbar ju. Lammstek och ungsbakad potatis ska jag göra! :) Med broccoli till.
Senare ikväll ska jag åka till Yvonne, hon bor i sin syster Emelies lägenhet nu och i helgen .

Emelie Helgesson är i London nu med, hon jobbar ju som Aupair i Monaco! :) Hon är här tills lördag tror jag, med familjen som hon arbetar för.  Så henne ska jag träffa imorgon, har inte träffat henne på vet inte hur länge.. ska bli skoj :)
Det är underbart o träffa folk hemifrån, även om hon nu inte bor i Sverige heller.

Här kommer lite bilder från den höstiga parken. Föresten, det har snöat här i natt ! Låg en liten snöhög utanför innan när jag gick ut, när jag gick ut lite senare va den borta. Hoppas inte det va den snömängd Gud kommer bjuda på denna vintern, då blir jag besviken. haha



                  

Idag är Frida Glad!

PUBLICERAT DEN: 2008-10-28 KLOCKAN: 13:39:27
Men jag vet inte riktigt varför, mår bara bra helt enkelt. Solen skiner , och jag är ensam här nu och kan lyssna högt på go musik!! Det är guld :)
Ska snart fixa lite lunch, men har inte funderat ut än va jag ska tillaga.. blir nått snabbt o enkelt som det brukar :)
Isabella och Carolina gick runt här innan med blöjor på sig, på armarna och på huvudet .. haha så söta dom va.
Och så har jag och Alexander spelar fotboll, denna underbara sport :P Fast vi hade ingen riktig fotboll, utan en uppblåsbar pumpa.. hehe. Men det funkade det också! Man får ta va man haver.
Sen va det ju kanske säkrast att det inte va en riktig, hade ju kunnat dra ner halva inredningen här....

Idag blir det en lugn dag, precis som alla dagar har varit det senaste känns det som. Barnen har ju haft och har lov så Helena har umgåtts mycket med dom på dagarna och jag har kunnat göra lite saker på egen hand :)
Blir en promenad senare i solen tror jag :)

Dax att fixa lunch, hoppas ni har en lika glad dag som jag !!


Lejonkungen !! :)

PUBLICERAT DEN: 2008-10-27 KLOCKAN: 22:09:15
Fatta jag är glad, jag har fixat att ladda ner en film.. det är kanske inte så svårt men det har inte funkat innan när jag har provat "/
Men men, laddade hem Lejonkungen, guldfilmen då . Älskar Disneyfilmer. Dom kan man kolla på hundra gånger om och ändå vilja kolla en etthundraförsta gång ;) haha

Kom hem från träning för en stund sen, fasen va de e gott att komma hem och va helt slut. Då känner man att man gjort något bra !! Så kan man ligga o kolla på film och slappa med gott samvete :P

Nu ska jag kolla Lejonkungen...  Natti Natti på er !

8 hela veckor idag !

PUBLICERAT DEN: 2008-10-27 KLOCKAN: 09:36:18

Snart två månader !! Tiden har gått sååå fort. Och jag har ännu inte ångrat att jag åkt hit. Halva tiden tills jag kommer hem till Sverige har ju gått nu , kommer för er som inte vet det hem ett par dagar innan julafton och stannar hemma i tre veckor !! =)
Det ska bli underbart, kort sagt.

Nu ska jag kolla på en av filmerna jag hyrde. 'I could never be your woman' heter den jag tänkte kolla på nu... en romantisk komedi.
Är ledig nu fram till klockan två och då ska jag hämta flickorna på Pippa Popins och sen gå till parken med dom.
Så nu är deras lov slut, och Alexander har en vecka till , lyckost =)
Här går man i skolan i tre perioder , istället för två som vi har i Sverige. Första är mellan september och fram till jullovet som börjar den 10 dec.  Sen har han lov i en hel månad! Sportlov har dom här också, i februari nångång brukar det väl vara.
Sen har dom lov i en månad våd påsk igen, då andra perioden är slut.
Tredje perioden är fram till sommaren, i juni någon gång och det lovet varar fram till september.
Så dom är med andra ord inte så mycket i skolan, mest lov tycker jag ;)
Det hade man inte sagt nej till när man själv gick i skolan.

Idag ska Pylle provjobba på ett cafe, får hoppas att det går bra för henne! :) Good luck my friend!!

Ne nu e de movietime.. !


Svenska Kyrkan

PUBLICERAT DEN: 2008-10-26 KLOCKAN: 23:38:02
Vi blev lite sena till filmen, men det gjorde inget för vi hade båda sett den som dom visade :) Det va filmen 'Solstorm' .
Va enklare än jag trodde att hitta dit även om det va på ett ställe jag inte varit på förut.
Brukar ha ganska hyffsat lokalsinne, men är det ett ställe jag aldrig varit på är det inte lätt alltså...
Nått jag beundrar är min kära vän Fridas lokalsinne, det är guld att ha med dej på utflykter på okända platser :P
hehe !

Nu ska jag snart sova, ska bli gott att sova. Det är nog nåt av det bästa som finns, hehe.
Imorgon är jag ledig hela förmiddagen, fram till klockan två - vilket ska bli underbart!
Men jag ska gå upp vid sju ändå tänkte jag. Hur fan kan hon göra det tänker ni !?
Men jag lär inte få sova så mycket längre ändå eftersom jag är inneboende hos en trebarnsfamilj med alla barn under
5års-strecket!
Så vill man få en natts riktigt god sömn gäller det att lägga sig i tid på kvällen, och det är jag inte expert på kan jag säg.. :)

Nehe nog för mig, vi hörs imorgon.

Godnatt!

Lunch ute !

PUBLICERAT DEN: 2008-10-26 KLOCKAN: 16:29:29
Jag kom hem för en liten stund sen, vi har hela familjen varit ute och käkat lunch. Kommer inte ihåg va stället hette men dom hade hamburgare som va nyttigare än hamburgare på tex. Mc Donalds.
Bröder va lite annorlunda och så där, men dom va jättegoda!  :)

Nu kommer snart familjen hem igen, dom tog en liten promenad efter maten men jag hängde inte med. Dom ska droppa av barnen här hos mig för att gå ut och träffa lite vänner som va på besök i helgen.
Så det blir lek och stoj nu dom närmaste timmarna! Skojsigt :)
Har hittat min favvolåt bland barnvisor , det är den som går typ :
'Hjulen på bussen dom går runt, runt, runt....Barnen på bussen säger blä, blä, blä....'
Vi har en skiva med bl.a. den låten och det är riktigt go i den ;) haha

Just nu sitter jag och barnen och kollar på 'Peter Pan' filmen... dom hade hyrt den och en Barbie-film. Lugn söndag idag kan man säga, det är gott :)
Barnen äter glass och är helt innen i filmen, och jag med för den delen. Älskar Disneyfilmer ! :)

Här kommer en bild på huset där vi bor ! Ni ser dom grejerna som sticker upp på taket, tre stycken. Vårt fönster är det som är under den i mitten. Hoppas ni förstår... :P


Söndag..

PUBLICERAT DEN: 2008-10-26 KLOCKAN: 10:19:29
Igår va det verkligen skönt att bara ta det lungt, kollade på film i myskläder med tända ljus och bara massa myyys!
Det gillar vi.

Nu har jag vaknat , eller har varit vaken en halvtimme eller nått...Klockan ställdes fram inatt va ?
Jag blev lite förvirrad här på morgonkvisten när mobilen, datorn och några andra klockor här inte visade samma tid !
Men nu verkar det som att jag fått grepp om saken.

Vid halv tolv, tror det börjar då, ska jag iväg och träna. Det har blivit väldigt  dåligt av den varan denna veckan eftersom jag vart så förkyld.. men den håller väl på att dra sig tillbaka så vi får bara hoppas att den inte kommer tillbaka om jag tränar.
'New Body' blir det idag, typ ett aerobicpass med vikter och styrka...aerobic med lite bodypump i typ :) En lagom blandning så där.

Ikväll blir det, som det ser ut nu, film i Svenksa kyrkan med Emelia ! Ska bli skoj, hoppas dom visar en bra film, och helst en film man inte redan har sett :)


De va de värsta..

PUBLICERAT DEN: 2008-10-25 KLOCKAN: 20:58:46
Va ni va dåliga på att gissa lönen :P Men rätt svar va 1,5 mille i månaden !
Sick !

Man hade ju inte tackat nej till en mille eller kanske två.
Men jag har ju min spargris nu, så jag är på god väg att komma ifatt. Så PASSA ER ! haha :P

Närmast och som enda gissare va min käre far, han gissade på 2 miljoner så det va ju nära :)

Shoppade lite innan, fick köpt en kjol, en polo t-shirt typ, armband och ett par leggins.
Hyrde även tre filmer som jag ska roa mig med, får ju ha dom i en hel vecka, superduper !

Ikväll, barnvakt... Thomas och Helena går om en timme typ tror jag. Imorgon ska jag och Emelia och kolla på film i Svenska kyrkan! :) Det ska bli skoj, få träffa lite folk och så med. Det är ju aldrig fel.

Här kommer lite bilder ...
Här är dagens inhandling , allt från HM..Tänkte på en sak innan när jag va ute. Större delen av det jag hade på mig va därifrån. Jackan, mössan, strumpbyxorna, trosorna, linnet, tröjan och en stickad väst... enda som inte va därifrån ur dagens outfit va bh:n , skorna och kjolen!
Det lät som att här va jättekallt idag, och det va det också. Det  blåser som attan.

Nog om det, nu kommer bilden :)





P!NK

PUBLICERAT DEN: 2008-10-25 KLOCKAN: 15:51:06
Va inne på hennes sida precis och såg att hon kommer til England, och hit till London den 1 maj 2009!!
NÅGON SOM VILL HÄNGA MED ?!

Jag tycker hon är sjukt cool och hennes musik är gööör bra ! :)
Har velat se henne länge nu, och kul att kunna få se henne här med!
Dixie Chicks hade jag med velat se, får checka om dom kommer hit med kanske... :)

Kolla in detta - vore det inte coolt ? ;)

http://uk.youtube.com/watch?v=x7FehsWRZeA



RSS 2.0